Lysbilder

Vi skanner alle lysbilder med og uten ramme med minimum 2000 dpi, og individuell fokusering. Sammen med Digital Støvfjerning (ICE) får du sylskarpe bilder som ofte er bedre enn dine gamle originaler.

Ofte stilte spørsmål her
Bestillingsskjema for lysbilder her

Scanning av lysbilder i 2000dpi: kr.     4,80 pr. bilde. (Standard)
Scanning av lysbilder i 4000dpi: kr.     5,90 pr. bilde. 
Infrarød støvfjerning på dias *)  kr.   0,60 pr. bilde
Oppstartspris: kr. 350,00 pr. ordre
Andre formater - ta kontakt for pris.

Anbefales! Infrarød støvfjerning (ICE): Skanneren lager et infrarødt "avtrykk" av bildet, som avslører flekker og støv som ikke er en del av selve bildet. Punktene i dette avtrykket blir fjernet slik at bakgrunnsfargen kommer frem. Resultatet blir mye bedre enn om man skulle gjort dette for hånd i billedbehandlingsprogrammer.
Kr. 0,60 pr. bilde.

Alle priser inkl. mva.

Oppløsning 2000 dpi
Standard oppløsningen på 2000 dpi er mer enn god nok til vanlig bruk, men du kan få opp til 4000 dpi oppløsning. (Vanlige hjemmeskannere starter ofte på 2-300 dpi)  Med 2000 dpi kan du forstørre og hente ut detaljer fra et skannet lysbilde, og vise lysbilder på TV eller med projektor med stor skarphet.

Bildene som skannes med 2000 dpi, blir 2-4 Mb store i et format på ca 2700 x 1800 på liggende bilder (varierer litt med  effektiv billedflate og fargemetning).

Bytte til glassløse rammer
Lysbilder i glassrammer kan fange støv og skitt på innsiden og forårsake optisk forvrengning (Newtonringer) ved skanning. Vi bytter gjerne ut slike rammer for kr. 10,- pr. bilde. Du kan også gjøre dette selv. Vi har glassløse rammer for salg til kr. 1,- pr. ramme.

Pris/kvalitet
Vårt mål er å levere høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Be om tilbud for større oppdrag.

Referanser
"Jeg ønsket å digitalisere mine mange tusen utvalgte lysbilder fra reiser de siste 30 år, og fikk høre om Videoverkstedet fra en venn. Det ble bra!  Meget hyggelig og hjelpsom service, prima kvalitet på bildene, meget konkurransedyktig pris, punktlig levering. Samme gode erfaring med ca 1.500 utvalgte s/h negativer."
Reidar Saugstad, Frogner (Mars 2011)

"Min mann har hatt over 1.500 lysbilder fra barndommen og utover. Vi sluttet å se på lysbilder over 10 år siden og siden da har lysbildene støvet ned. I år bestilte jeg rensing og skanning av alle lysbildene i forbindelse med 50 års dagen til mannen min. Jeg fant Videoverkstedet på internett og bestilte hos dem. De leverte et flott resultat som avtalt og innenfor kostnadsestimatet. Nå har min mann noe å pusle med i Photoshop i høstens lange, mørke dager og vi koser oss alle med bildene og minnene!"
Marian Morris, Harstad (April 2011)